Paris’te gece yarısı ve Rodin

Woody Allen’in yeni filmi Midnight in Paris (Paris’te Gece Yarısı) filmini görenleriniz varsa Paris’in ne büyüleyici bir şehir olduğunu görmüşsünüzdür. Allen’ın bu filminde insanların geçmişteki dönemlere duyulan özlemleri irdeliyor. Benim gibi 1950’lerde yaşamak isteyen birisi için verdiği mesaj dikkate değerdi. Herşey ve herkes kendi dönemi içinde anlamlı ve hepimizin başka dönemlere gitmek isteği var. Peki o dönemlerde yaşayan insanlar hangi dönemde var olmak isterler? Daha fazla konuşup filmi anlamsız hale getirmek istemiyorum. Ama son olarak, Paris’te yağmur altında yürüme tecrübesini edinmek istediğimi belirtmeliyim.

Esas göstermek istediğim filmde de bahsi geçen Rodin müzesindeki bahsi geçen heykel. L’âge mur ismini taşıyan ve  Camille Claudel tarafından yapılan bu heykel Rodin’i sevgilisi ve karısı arasında gösteriyor.

Resmin sahibi http://surlespavesdeparis.wordpress.com/2011/05/25/le-musee-rodin/ sitesidir. Buradan resmin daha büyük halini indirip, heykeli detaylı inceleyebilirsiniz.

Claudel burada Rodin’i ortada duran figür olarak göstermiştir. Rodin’in eşi Rose’da hemen yanında gösterilmiştir. Metresi genç kadın’da yanında arkasında yer almıştır. Claudel burada Rodin’in yaptığı seçimi sergilemiştir. Film’de Rodin ve tercihi konusunda da bir sahne yer alıyor.

Meraklısına not: Rodin’in Danaides isimli eserini de görmenizi öneririm.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.